• drone
  • scanned field
  • redage
  • gps kunstmeststrooier

Ons materiaal

IMG_20180616_210443_1.jpg

Voor het scannen van percelen, wordt er gevlogen met een Solid X4 Agri drone welke is uitgerust met een Rededge M3 mulispectrale camera.  Doordat deze drone zeer stabiel vliegt en de camera aan een speciale gimbal is bevestigd, kan er gevlogen worden met minder overlap.

Het grote voordeel hiervan is dat er minder foto's nodig zijn om een goed resultaat te behalen. Hierdoor is er veel minder overbodige data aanwezig en zijn de kaarten gemakkelijker en sneller te verwerken in programma’s om bv. taakkaarten te maken.

 

Doordat er minder overlap nodig is, kunnen de werkgangen van de drone breder worden en is er minder vliegtijd nodig dan met bv. een Ebee.  Hierdoor kunnen ook grotere percelen gescand worden met de voordelen van een stabiele vlucht van een multicopter t.o.v. een “vliegtuig”drone. Omdat de Solid tevens ook langzaam kan vliegen, is deze drone ook zeer geschikt  voor het scannen van bv. proefvelden met een zeer hoge resolutie.

De drone vliegt een van tevoren gemaakte route over het perceel, volgens gps. Deze route hangt nauw samen, met de hoogte die er gevlogen kan en mag worden.  Het plannen van de vlucht, kan eenvoudig op locatie.

 

Voor het maken van video opnamen en luchtfoto’s is er de 3DR-Solo drone beschikbaar met Gopro Hero4 camera. Deze hoge resolutiecamera staat garant voor zeer mooie beelden.