• drone
  • scanned field
  • redage
  • gps kunstmeststrooier

Ons materiaal

Om de nauwkeurigheid van de metingen te vergroten, heeft DD-DroneDiensten gekozen om te vliegen met twee typen drones.  Wij vliegen met een 3DR-Solo Smartdrone, een zgn. multirotor en een op maat gemaakte fixed-wing, zgn. vliegtuig.  Beide drones hebben hun specifieke voordelen en beperkingen. 

 

De multirotor kan zeer nauwkeurig manoeuvreren. Dit is belangrijk bij kleine percelen of percelen met veel hoeken. Dit speelt zeker ook een rol wanneer er vanwege hoogtebeperking, maar een beperkte hoogte mogelijk is tijdens de vlucht. Daarnaast kan deze drone met een lage snelheid vliegen voor de hoogste nauwkeurigheid.  Een beperking is echter de vliegtijd, waardoor de oppervlakte van een perceel beperkt wordt.

 

De Fixed-wing, oftewel het vliegtuig,  heeft als belangrijk voordeel een lange vliegtijd waardoor grote percelen in kaart kunnen worden gebracht. Er wordt gevlogen met een lang en stabiel vliegtuig om de vlucht zo rustig mogelijk te laten verlopen, waardoor scherpe opnames gemaakt kunnen worden.  Het nadeel van een Fixed-wing, is dat deze ruimte nodig heeft om door de bocht te komen. Hierdoor is deze minder geschikt voor de kleinere en hoekige percelen.

 

 

Beide drones kunnen worden uitgerust met de nieuwste Micasense Rededge Multispectrale camera. Deze meet over 5 banden i.p.v. de tot nu gebruikelijke 4 banden. Deze camera heeft een hoge verwerkingssnelheid en een zeer hoge resolutie waardoor percelen zeer gedetaileerd in kaart kunnen worden gebracht.  

Beide drones vliegen een van tevoren gemaakte route over het perceel, volgens gps. Deze route hangt nauw samen, met de hoogte die er gevlogen kan en mag worden.  Het plannen van de vlucht, kan eenvoudig op locatie.